Krijgt u dagelijks teveel interne mails te verwerken? Ontdek de mogelijkheden van Yammer

Geschreven door op 03 februari 2014

Als ondernemer krijgt u dagelijks heel wat vragen te verwerken, zowel van buitenaf als binnen de onderneming. Door Yammer mee in te zetten als communicatiemiddel binnen uw organisatie kan u genieten van heel wat voordelen.

yammer logoVoor wie Yammer nog niet kent: het is een zakelijk social media platform. Een mix van twitter en facebook binnen de bedrijfsomgeving.
Yammer is zeker geen vervanging voor de complete e-mail en mondelinge conversaties, maar het kan er een perfecte aanvulling op zijn. Door het efficiënt te gebruiken kan men er onder andere voor zorgen dat de dagelijkse toestroom aan mails gereduceerd wordt tot een minimum.

En die regel gaat overigens niet alleen op voor grote ondernemingen. Ook kleine ondernemingen, die bijvoorbeeld geregeld met anderen samenwerken aan projecten of actief zijn in een overkoepelende organisatie, hebben baat bij Yammer.

Open de conversatie

Via mail worden vaak heuse conversaties gehouden. Er wordt een vraag gesteld waarna elke ontvanger zijn reply toevoegt. Wanneer de conclusie valt weet niemand nog hoe de discussie ontstaan is en slechts enkelen zijn mee in het hele verhaal.

Door dergelijke berichten op Yammer te plaatsen voorkom je dit soort 'clutter' in je mailbox en blijft de informatie en input van andere medewerkers voor iedereen overzichtelijk.

yammer post

Heel wat ondernemers zien Yammer als een extra platform waar men opnieuw tijd moet in investeren om alles bij te houden. Toch biedt het gebruik ervan heel wat voordelen voor de organisatie:

Enkele voordelen van Yammer

  • Discussies en conversaties die via mail tussen een besloten groep mensen verlopen bevatten vaak informatie die ook voor andere medewerkers relevant is. Door ze te verplaatsen naar Yammer ontstaat een kennisbron waar elke medewerker uit kan putten. Alle informatie is makkelijk doorzoekbaar en hoe meer er gedeeld wordt, hoe krachtiger het netwerk wordt.
  • Wissel snel en eenvoudig informatie met anderen uit, bijvoorbeeld tussen 2 vergaderingen door of in de pauze van een seminar. Zo kan je nieuwe inizchten meteen delen met je medewerkers. Je hoeft overigens niet zelf alle content aan te brengen maar kan eenvoudig linken naar artikels of video's.
  • Yammer biedt mogelijkheden om te segmenteren. Door met Groepen te werken kan je makkelijk bepalen welke topics voor jou relevant zijn, bijvoorbeeld de technische discussies van de programmeurs of de strategische discussies van de marketeers.
    Je kan zelfs afzonderlijke collega's volgen. Heb je zelf een interessante inbreng in een discussie? Dan kan je die met 1 muisklik toevoegen.
  • Alle gedeelde informatie blijft binnen de bedrijfsgrenzen en er blijft steeds controle op wie de content kan bekijken. Is er nood aan een besloten discussie dan kan dat bijvoorbeeld in een privé groep.
  • Communities zijn het antwoord van Microsoft om Yammer ook te kunnen gebruiken met externe partijen. Waar Yammer vroeger alleen kon gebruikt worden binnen de organisatie - elk lid moest beschikken over een e-mail adres met dezelfde domein extensie - is het dankzij communities nu ook mogelijk om externe mensen toegang te geven.

Het succes van een platform als Yammer is uiteraard afhankelijk van de adoptatie ervan bij de gebruikers. Bespreek bovenstaande voordelen met alle betrokken medewerkers zodat zij ook het nut zien van dergelijke tool en de impact die het biedt op de interne communicatie.

Meer weten over Yammer? Onze specialisten bekijken samen met u de mogelijkheden voor uw organisatie.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.