1 op 3 Belgische ondernemingen met meer dan 50 medewerkers gebruikt SharePoint

Geschreven door op 08 januari 2014

Onderzoek heeft aangetoond dat eind december 2013 bijna 1 op 3 van de Belgische ondernemingen met meer dan 50 medewerkers gebruik maakt van Microsoft SharePoint.

In 3 jaar tijd is het gebruik van Microsoft SharePoint verdubbeld. Vooral bij grotere organisaties blijkt SharePoint een begeerd pakket om de samenwerking te verbeteren. Hoewel de groei het laatste jaar afgezwakt is zet Microsoft ook in 2014 volop in op de verdere ontwikkeling van SharePoint.

sharepoint gebruik 2013

Evolutie van SharePoint

SharePoint gaat inmiddels al meer dan 10 jaar mee als oplossing voor contentmanagement en als intranet platform voor zowel grote als kleine ondernemingen. In die tijd werden heel wat nieuwigheden geïntroduceerd.

Eén van die ontwikkelingen is Enterprise Search. Elke organisatie heeft zijn specifieke noden met betrekking tot de zoekfunctie binnen SharePoint. De verschillende zoek- en navigatiemogelijkheden moeten vermijden dat gebruikers na het zoeken te weinig, te veel of onjuiste resultaten voorgeschoteld krijgen. Faceted Search maakt het mogelijk om informatie vanuit verschillende invalshoeken te benaderen.

SharePoint online logoUiteraard was er ook de onvermijdelijke komst van een cloudoplossing, als onderdeel van Office 365. Een trend waar Microsoft zich ook de komende jaren volop op zal gaan richten. SharePoint online gebruikers hebben inmiddels, naast de voordelen van de cloud, zo inmiddels ook het voordeel dat nieuwe functies meteen voor hen beschikbaar worden. Bij On Premise installaties komen deze pas later, gebundeld, beschikbaar.
Dit wil overigens niet zeggen dat On Premise of hybride oplossingen in de nabije toekomst zullen verdwijnen aangezien ze nog steeds gebruikt worden door het merendeel van de gebruikers.

Een ander opmerkelijk feit was de overname van Yammer, nu meer dan een jaar geleden. Hiermee introduceerde Microsoft het sociale aspect van documenten- en kennisbeheer. De focus ligt namelijk niet enkel op het bewaren en delen van informatie, maar ook op de samenwerking met andere personen. Ook andere slimme oplossingen als het samenwerken met meerdere personen aan een document binnen de web apps vergrootten de mogelijkheden om efficiënt te werken met meerdere auteurs.

SharePoint heeft duidelijk geanticipeerd op de nieuwe eisen van de markt, die verwacht dat bedrijfssoftware sociaal en mobiel is.
Wilt u zelf ervaren hoe SharePoint uw organisatie kan helpen? Vraag uw gratis demo aan.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.