Verwachtingen voor SharePoint in 2014

Geschreven door op 31 december 2013

Met 2014 voor de deur staan we nog even stil bij de verdere ontwikkeling van SharePoint in 2014. Wat mag u nog verwachten van Microsoft?

Het zal u niet ontgaan zijn dat de cloud alom aanwezig was in 2013 en ook in 2014 zal deze tendens zich verder doorzetten. Microsoft heeft volop ingezet op Office 365 en SharePoint Online. En deze laatste lijkt steeds meer aandacht te krijgen ten opzichte van zijn lokale broer.

Een voordeel voor SharePoint online is bijvoorbeeld dat nieuwe functies meteen doorgevoerd worden, terwijl ze in de on premise (lokale) versie pas later beschikbaar worden. Wie goed de nieuwe functies van SharePoint Online in de gaten houdt weet dus al wat we van de nieuwe SharePoint versie (wellicht SharePoint 2015) mogen verwachten.

Deze upgrade komt er overigens zeker aangezien de groep on premise gebruikers nog steeds de grootste is. Als on premise gebruiker hoeft u dus niet meteen te vrezen dat u weldra geen nieuwe versies meer zal verkrijgen. U kan dus nog steeds kiezen voor een lokale, cloud of hybride oplossing.

Geschikt voor touch

Er zijn vandaag reeds verschillende apps voor de tablet of smartphone die integreren met SharePoint, bijvoorbeeld SkyDrive Pro, Nieuwsfeeds en Office Apps.
Het touch design vindt inmiddels ook zijn weg naar Office 365, dit zal de komende weken duidelijk worden, vooral in SkyDrive Pro en de Sites. Deze app interface zorgt voor een groter gebruiksgemak op kleinere tablets en mobiele toestellen. Hier onder zien we bijvoorbeeld de touch design weegave van 'mijn documenten' in SkyDrive Pro op een 11 inch tablet.

Skydrive Pro touch

SkyDrive Pro tablet

Of deze touch functionaliteit ook naar de on premise versie komt is nog niet duidelijk. Met het oog op papierloos vergaderen zou dit in ieder geval een grote meerwaarde betekenen, ook voor on premise gebruikers.

Service packs voor SharePoint in 2014

Sharepoint Service packs zijn de grote updates waarin bugs, performance- en stabiliteitsproblemen worden opgelost. Ze bevatten meestal ook nieuwe functionaliteiten. Ook in 2014 mogen we enkele van deze service packs verwachten voor SharePoint on premise. In de online variant worden deze, zoals eerder vermeld, automatisch doorgevoerd. Het eerste service pack voor SharePoint 2013 wordt alvast verwacht begin 2014.

SharePoint 2007

 Maakt u nog steeds gebruik van SharePoint 2007, dan kan u in 2014 best overwegen om uw platform te upgraden naar de nieuwste versie. Cogn-it migreerde reeds verschillende organisaties van oudere SharePoint versies 2007 en 2010 naar het nieuwe SharePoint 2013 platform. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en opportuniteiten.

Een migratie naar de nieuwste versie biedt in ieder geval heel wat voordelen:

  • U kan uw oude omgeving herzien en opruimen
  • Overschakelen naar het 'nieuwe werken', bijvoorbeeld door gebruik te maken van de cloud
  • De nieuwste functionaliteiten voor een optimaal documentenbeheer (en kennisbeheer!)
  • ...

Haal meer uit uw SharePoint omgeving

De start van een nieuw jaar is altijd de ideale gelegenheid voor goede voornemens. Wordt uw SharePoint platform niet ten volle benut, wil u gebruik maken van Governance, documentenbeheer, een intranet website, betere processen, betere search of uw systeem integreren met andere applicaties?
Dan bekijken wij graag met u de mogelijkheden om in 2014 nog meer rendement te halen uit uw SharePoint omgeving.

U kan ons steeds bereiken op +32 (0)2 669.05.80 of info@cogn-it.be

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.