Microsoft kondigt grote Dynamics CRM update aan voor het najaar

Geschreven door op 08 augustus 2013

Gebruikers van Microsoft Dynamics CRM kregen wellicht reeds een mailtje van Microsoft toegestuurd: er komt een update van Dynamics CRM aan in de herfst van dit jaar. En niet zomaar een update.

De berichten over de update zien er alvast veelbelovend uit en beloven heel wat verbeteringen binnen het huidig systeem. Uiteraard brengt dit ook heel wat vragen met zich mee voor bestaande gebruikers, die benieuwd zijn naar de nieuwe functionaliteiten, en nieuwe gebruikers, die moeten evalueren of de software geschikt is voor hen.

Cogn-it zal in deze post enkele prangende vragen trachten te beantwoorden.

V: Zal deze update beschikbaar zijn voor alle Microsoft Dynamics CRM gebruikers, ongeacht het type pakket?

A: Ja, deze release zal beschikbaar zijn voor zowel Dynamics CRM on premise als Dynamics CRM online gebruikers.

V: Wanneer zal Dynamics CRM 2013 beschikbaar zijn?

A: Volgens Microsoft zal deze Dynamics CRM upgrade gelanceerd worden ergens in de herfst van 2013. Sommige berichten spreken nu van Oktober.

V: Zullen mobiele mogelijkheden inbegrepen zijn in deze release?

A: Ja, er zullen applicaties zijn voor zowel PC als tablets, waaronder de iPad. Fred Struder, General Manager voor Microsoft Dynamics Marketing lieten weten: "na de initiële release zal Microsoft touch-geoptimaliseerde mogelijkheden aanbieden voor smartphones waaronder Windows 8, iOS en Android toestellen.

V: Hoe kan mobiel CRM mijn organisatie helpen?

A: Het doel van deze mobiele CRM applicaties is eenvoudig: maak uw sales team slimmer ongeacht waar ze zijn door altijd en overal toegang te voorzien tot de data die zij het meest nodig hebben. Zie onderstaande screenshot:

 Dynamics CRM release

V: Welke andere nieuwe features zullen inbegrepen zijn in Dynamics CRM 2013?

A: Hier is een korte beschrijving van enkele van de nieuwe features die u mag verwachten bij de volgende release van Microsoft Dynamics CRM:

  • Gebruikersinterface wordt opnieuw ingericht. De nieuwe interface is netter, sneller en intuïtiever zonder pop ups en zonder steeds van de ene applicatie naar de andere te moeten schakelen. De informatie wordt op een makkelijker te navigeren manier voorgeschoteld, zodat meteen zichtbaar is waar u heen moet en wat gedaan moet worden. Zo kan u zich meer focussen op wat het meest belangrijk is: uw klanten.

    Volgens Studer is de nieuwe user interface "heel intuïtief, ons doel was om het gebruik van de CRM aangenamer te maken, waardoor ze de tool met plezier gebruiken, in plaats van gedwongen te worden hem te gebruiken".

Onderstaande screenshot geeft weer hoe de vernieuwde user Interface er uit zal zien.

Dynamics 2013 UI

  • Een beter proces sturing - u hoeft niet meer te gissen naar wat komen gaat. De duidelijkere structuur binnen de processen helpt het sales team makkelijker en sneller leads op te volgen. Het systeem is flexibel en configureerbaar, wat uw organisatie wendbaar maakt in deze immer veranderende omstandigheden
     
  • Yammer integratie. De sociale mogelijkheden van Yammer laten u toe om business strategieën sneller en efficiënter in actie te brengen en samenwerking aan te moedigen, ongeacht plaats en tijd.

Dynamics 2013 Yammer

  • Integratie van 'MarketingPilot'. Deze marketing automatisering tool helpt ondernemingen om producten, campagnes en resources te beheren over verschillende kanalen. Het biedt ook analytic tools die gebruikers helpen om de 'digitale footprint' van klanten beter te begrijpen en deze zo om te zetten tot leads en sales.

Wij hopen dat wij u via dit artikel alvast enkele van uw vragen omtrent de nieuwe Microsoft Dynamics CRM release hebben beantwoord.

 Heeft u vragen omtrent Dynamics CRM? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.