Dynamic CRM nieuws: nieuwe CRM portal en Orion update

Geschreven door op 01 juli 2013

Microsoft lanceert nieuwe CRM site

Onder het motto 'less is more' lanceert Microsoft de nieuwe Microsoft Dynamics portal. De portal, die opgemaakt wordt in een tegel-formaat, brengt de meest belangrijke informatie voor gebruikers naar de prominente plaatsen binnen het overzichtsscherm. De content -denk aan research, rapporten etc- wordt onderverdeeld onder 5 thema's: User Experience, Marketing Automation, Cloud Security & Privacy, Mobile CRM en Social CRM.

Op de pagina crmawesome.com (niet langer online) zien we dat Microsoft al het nodige doet om het gebruiksgemak van de software te optimaliseren. Eén van de manieren waarop dat gebeurt is het verminderen van het aantal kliks dat een gebruiker moet doen voor bepaalde acties. Zo kunnen gebruikers vanuit een opportunity record in minder kliks een collega mailen, bellen of IM'en, informatie posten op een social collaboratie tool, of contact opnemen met de klant. Ook worden de verschillende collaboratie kanalen binnen het CRM susteem toegankelijk gemaakt, zodat een gebruiker niet meer hoeft te schakelen tussen applicaties.

Orion update voor Microsoft Dynamics CRM gepland voor oktober 2013

Orion. Zo zal de volgende grote release van Microsoft Dynamics CRM gaan heten. Er is momenteel geen gedetailleerde lijst beschikbaar met wijzigingen die we mogen verwachten, maar op recente Microsoft events kwamen wel enkele punten naar boven waar gebruikers bij een eventuele upgrade mee rekening dienen te houden, deze zijn hier na te lezen.

orion update dynamics crm

De update zal onder andere de nieuwe Microsoft Dynamics Marketing oplossing, iPad en Windows 8 apps en nieuwe formulieren bevatten. Gebruikersacceptatie is een van de belangrijkste aandachtspunten, daarom wil Microsoft zijn CRM gebruikers een intuïtieve app-interface (zoals we die kennen  van apps op smartphones en tablets) voorschotelen.

Enkele verbeteringen die Microsoft introduceert met de Orion update

  • Proces gestuurd: Gebruikers worden beter begeleid door de ingebouwde bedrijfsprocessen voor verkoop en service door het implementeren van nieuwe duidelijke en visuele formuliern.
  • Efficiënt en gebruiksvriendelijk: Bij de huidige versies hebben gebruikers na een dag werken vaak verschillende schermen van de CRM open staan. Daarom zullen vaak voorkomende handelingen zoals het aanmaken en voltooien van taken en telefoongesprekken voortaan in 1 formulier, zonder pop-ups uitgevoerd kunnen worden.
  • Visuele verbeteringen: Met de Orion update zal Microsoft de weergave van belangrijke data verbeteren. Zo worden de formulieren eenvoudiger en overzichtelijker en wordt in 1 oogopslag alle communicatie als e-mail, taken, afspraken, telefoongesprekken en verantwoordelijke duidelijk. Het lint (ribbon) verdwijnt bij de formulieren.
  • Microsoft Dynamics Marketing: Deze aparte applicatie zal dienen voor het plannen, uitvoeren en meten van marketing campoagnes.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.