Betere resultaten dankzij volledig digitaal overzicht over klanten en team: Publicatie ZO magazine

Geschreven door op 07 augustus 2014
Cogn-IT ZO magazineDit artikel werd gepubliceerd in het ZO magazine.

Dankzij een gebruiksvriendelijk online overzicht van uw klantenbestand, kunt u medewerkers opvolgen en bijsturen, klantenrelaties verbeteren en marketingcampagnes moeiteloos sturen.
Hoe? Door Dynamics CRM van Microsoft zo te installeren dat u en uw medewerkers hier vlot mee aan de slag kunnen.

Meten is weten

‘Microsoft bracht onlangs CRMsoftware op de markt die eenvoudig online te downloaden is’ , zegt Walter Van Hecke, vennoot van het IT-bedrijf Cogn-IT. ‘Dit CRM-platform laat zaakvoerders toe op elk moment na te gaan waar hun mensen mee bezig zijn, welke doelstellingen ze behalen en waar ze moeten bijsturen. Hiermee kan het bedrijf zijn klantenrelaties snel optimaliseren en op korte termijn betere resultaten boeken.’

CRM staat voor ‘customer relationship management’, tegelijk ook de corebusiness van Cogn-IT. ‘Wij werken al jaren met software die de samenwerking binnen een bedrijf vereenvoudigt’ zegt Van Hecke, ‘met als extra voordeel dat ook de klanttevredenheid over dat bedrijf stijgt.’
Het online CRM-platform van Microsoft past volledig in dit plaatje, vooral omdat Cogn-IT de software op maat van het bedrijf installeert.

‘Wil je als zaakvoerder de verkoopprocessen van je salesmensen volgen? Wil je met één klik een volledig overzicht van je klanten, offertes of orders? Of wil je je marketingcampagne op de voet volgen?
Het kan allemaal, zowel op pc als op smartphone en tablet, want Microsoft ontwikkelde ook een gebruiksvriendelijke app voor mobiele toestellen. Het systeem is bovendien compatibel met alle officeproducten.’

Uiterst geschikt voor bedrijven met één tot vijftig werknemers

Omwille van het gebruiksgemak kozen grote spelers als AS Adventure en de Belgische nv Meyvaert alvast voor dit online CRM-platform, maar deze nieuwe software is zeker zo geschikt voor bedrijven met één tot vijftig werknemers.
Waarom? “Je kunt de software rechtstreeks online downloaden en je betaalt enkel de maandelijkse licentie van 40 euro per gebruiker.”

“Dat was vroeger even anders”, legt Van Hecke uit. “Toen moesten ook kleine bedrijven vooraf een IT investering doen van ruim 7000 euro alvorens zij met een CRMplatform aan de slag konden. Nu zijn zelfs de automatische updates gratis zodat het bedrijf altijd over de nieuwste versie beschikt.
Dynamics CRM is uitgegroeid tot een volwassen, voordelig en gebruiksvriendelijk product.”

Begeleiding van A tot Z

Waarom dan samenwerken met Cogn- IT? “Een product gratis downloaden levert alleen meerwaarde op als de gebruikers het ook optimaal kunnen toepassen. Hier maken wij als IT-partner wel degelijk het verschil. Samen met het bedrijf brengen we vooraf de bedrijfsdoelen in kaart. Bestaande data nemen we over én we houden rekening de gangbare werkmethode van het bedrijf. Kortom, wij installeren de software op maat van elke onderneming en dat is altijd anders.”

“Eenmaal het CRM-platform afgestemd is op de bedrijfsdoelen, leren we de medewerkers de software optimaal te gebruiken. Onze trainers kennen het product tot in detail en kunnen die kennis op een heldere manier overdragen. Zo ben je als zaakvoerder gerust dat elke medewerker de juiste werkwijze in de vingers heeft. Pas dan wordt het CRMplatform een tool waarmee je op efficiënte manier het overzicht behoudt over al je sales- en marketingactiviteiten. Bovendien kan je erop vertrouwen dat zo een “online CRM-platform op maat” al snel zorgt voor meer winst, een hogere efficiëntie en een toenemende klanttevredenheid.”

Meer weten?

Interesse? Neem contact op met Walter van Hecke op het nummer 02/669 05 80

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.