Profiteer van de Microsoft Dynamics CRM 2014 lente updates

Geschreven door op 03 juni 2014

Microsoft rolt op dit moment de nieuwe features uit voor Dynamics CRM 2013 in de zogenaamde 'spring wave update'. Wat mag u allemaal verwachten van deze update?

Dynamics CRM logoDe update voor Microsoft Dynamics CRM Online en het Service Pack voor on premise installaties bieden meer mogelijkheden om een responsive, relevante klantenservice te bieden. Er werden verschillende verbeteringen en nieuwe features toegevoegd die gegarandeerd een positieve impact zullen hebben op de marketing en service afdelingen.

  • Microsoft Dynamics Marketing (vroeger MarketingPilot)
  • Microsoft Social Listening (vroeger NetBreeze)
  • Parature (de meest recente toevoeging)

Deze nieuwe set van marketing, customer care en social listening mogelijkheden zal Dynamics CRM gebruikers helpen om hun klanten aan de juiste producten en diensten te koppelen, op de juiste manier en op het juiste moment met hen in contact te komen en zal de klantenrelatie voeden met waardevolle informatie.

Enkele nieuwe mogelijkheden die de Dynamics CRM lente update te bieden heeft zijn:

  • Microsoft Dynamics Marketing werd ontwikkeld om marketeers te helpen efficiënter te plannen, effectieve marketing campagnes op te zetten, nieuwe opportuniteiten te genereren en de impact van de marketing investering beter in te schatten.
  • Unified Service Desk helpt bedrijven naar een persoonlijkere interactie met hun klanten, op vrijwel elk toestel, eender waar.
  • Microsoft Social Listening brengt diepere inzichten naar elke sales, service en marketing medewerker binnen de organisatie voor een geweldige service en klanten ervaring.
  • Betere mobiliteit. CRM 2013 SP1 bevat ondersteuning voor Windows 8.1 en Android met meer mogelijkheden dan voorheen.
  • Enterprise Case Management helpt snelle oplossingen te bieden door het gebruik van volledig configureerbare rules, event triggers en workflows, gebaseerd op Service Level Agreements (SLA's)
  • Social Insights creëren diepere klanten connecties. Stap af van de zogenaamde 'cold calls' en ga naar een 'warm introduction'. Social insights helpen de gevoelens van gebruikers te ontdekken en analyseren en leveren automatische account, lead en contact updates zodat elke interactie met de klant gepersonaliseerd kan worden. Social insights zijn daarom een krachtig hulpmiddel om klantenrelaties te versterken.

Een PDF met 28 pagina's gedetailleerde info over de lente release van Dynamics CRM kan u hier downloaden.

arrows

Wenst u meer informatie over de integratie en mogelijkheden voor uw onderneming, neem dan contact op via het nummer 02/669.05.80, e-mail info@cogn-it.be of het contactformulier.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.