Mobiele CRM populair, maar weinig gebruikt

Geschreven door op 21 mei 2014

mobile CRM appUit een onderzoek bij 500 Nederlandse sales medewerkers is gebleken dat zij op de baan graag inzicht hebben in de laatste verkoop- of klantgegevens. Toch heeft slechts 4,7% van hen toegang tot een CRM applicatie.

Nederlandse sales medewerkers beschikken amper over actuele klantgegevens wanneer zij onderweg zijn. Van de 500 ondervraagde medewerkers maakt 64,2% dan wel gebruik van zakelijk apps, amper 4,7% heeft toegang tot een CRM app. De resultaten van het onderzoek van Direct Research in opdracht van bedrijfssoftwareleverancier Exact roept heel wat vragen op met betrekking tot de adoptatie van mobiele CRM.

Mobiele CRM populair

Als Nederlandse werknemers in commerciële functies mogen kiezen welke desktop applicaties zij naar een mobiele app brengen, kiezen de meeste respondenten (27%) voor een app met klantgegevens (CRM). Andere populaire desktop applicaties die men graag naar de smartphone of tablet zou halen zijn urenregistratie (26,8%) en projectmanagement (22,1%).
De grootte van de organisatie blijkt de voorkeur voor een bepaalde app te beïnvloeden. Hoe groter de organisatie, hoe meer behoefte aan een CRM app. Kleinere organisaties daarentegen hebben meer behoefte aan financiële apps.

Het onderzoek bracht echter meteen ook aan het licht dat CRM apps in de praktijk amper gebruikt worden. Van alle werknemers die al beschikken over zakelijke apps, gebruikt slechts 4,7% een app met klantinformatie. Hoewel steeds meer leveranciers inzetten op mobiel gebruik van hun software, lijkt een mogelijke verklaring dat het aanbod van CRM apps vandaag nog te beperkt is. 'Of de apps bieden nog niet de gewenste functionaliteiten', aldus de onderzoekers.

Bij de vraag naar het grootste voordeel van zakelijke apps werd in 38% van de gevallen 'toegang hebben tot de laatste klantgegevens' geantwoord. Andere voordelen zijn gebruiksgemak (35%) en tijdsbesparing (17%).

Zakelijke apps het vaakst gebruikt .. op kantoor

Opvallende conclusie uit het onderzoek is ook dat mobiele apps wel gebruikt worden onderweg (23%) en thuis (12%) maar vooral ook op kantoor (38%).

Hoewel ruim 70% van de ondervraagde commerciële werknemers bereid is om de zakelijke apps te downloaden op de eigen apparatuur, vindt ruim 72% het wel de verantwoordelijkheid van de werkgever om ervoor te zorgen dat zij gebruik kunnen maken van zakelijke apps.

Mobiele CRM zal de komende jaren ongetwijfeld nog een hele evolutie ondergaan. Uitdaging voor de software leveranciers is de noden van hun gebruikers vertalen naar het mobiele gebruik en anderzijds moeten werkgevers de mogelijkheden die mobiele CRM biedt voor de organisatie, verder ontdekken.

Wenst u meer te weten over Mirosoft Dynamics CRM online, aarzel dan niet ons te contacteren voor een vrijblijvende demo.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.