Klanttevredenheid verhogen? Koppel uw CRM en e-mail marketing

Geschreven door op 07 april 2014

De populariteit van Dynamics CRM zorgt er voor dat er steeds meer oplossingen komen om de software te koppelen aan andere bedrijfssoftware. Een koppeling met uw e-mail marketing platform bijvoorbeeld kan uw klantenrelaties naar een volgend niveau brengen.

e-mail marketing Automatisatie op het vlak van e-mail marketing en het steeds vaker samengaan van CRM en e-mail marketing zijn 2 duidelijke tendensen van de laatste jaren. Een koppeling opzetten tussen uw CRM en e-mail marketing biedt dan ook heel wat voordelen voor uw klanten én uw organisatie.
Uw organisatie kan rekenen op up-to-date gegevens wat op zijn beurt een betere segmentatie toelaat. De koppeling kan ook zo opgezet worden dat bepaalde workflows in uw CRM worden getriggerd door het klikgedrag van uw klanten of u kan uw organisatie net onder de aandacht brengen van inactieve klanten. U kan uw campagnes ook gerichter maken door slim gebruik te maken van de data in uw CRM waardoor de conversie van uw campagne stijgt.

Naast tijdswinst zijn dit slechts enkele voordelen voor uw organisatie, maar ook uw klanten ervaren heel wat voordelen bij een CRM en e-mail marketing koppeling.

CRM en e-mailmarketing: betere klantenrelaties

Een slimme koppeling tussen CRM en uw e-mail software helpt u om uw klanten beter te bedienen, terwijl het voor uw organisatie toch minder tijd en moeite kost. Enkele mogelijkheden:

  • Spreek uw klanten persoonlijk aan en stuur automatisch belangrijke informatie als klant- of contractnummers mee. Al deze gegevens zijn beschikbaar in uw CRM en kunnen gebruikt worden in uw e-mailings.
  • Stuur relevante informatie door te segmenteren op basis van koopgedrag of voorkeuren van uw klanten.
  • Verhoog uw omzet door cross selling: wanneer de klant een bepaald product besteld heeft kan u andere gerelateerde producten onder de aandacht brengen. Door dit op een vrijblijvende manier via e-mail te doen ziet de klant dit als een extra service.
  • Een andere vorm van extra service naar uw klant kan zijn door hem via mail op de hoogte te houden van het bestelproces of door een korte handleiding of tips te sturen na een aankoop. Zo ontlast u tegelijkertijd uw support team.
  • Verhoog de betrokkenheid van uw klanten door te polsen naar hun ervaring met uw producten. Een betrokken klant zal sneller terugkeren en de feedback is waardevol om uw dienstverlening te verbeteren.

Het zijn slechts 5 redenen om uw CRM en e-mail marketing software te koppelen maar elke organisatie heeft zijn specifieke mogelijkheden om data te verrijken, marketing acties efficiënter te maken, het sales team beter te ondersteunen, het support team te ontlasten, meer omzet te genereren en zoveel meer.

Wilt u de mogelijkheden voor uw organisatie bespreken? Neem vandaag nog contact op met ons via 02/669 05 80 of onderstaand contactformulier.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.