CRM cloud oplossingen steeds populairder

Geschreven door op 31 maart 2014

Gartner heeft de CRM budgetten van 2011 tot 2014 onderzocht. Daaruit blijkt dat de market voor CRM software in West-Europa dit jaar met meer dan 9% zal stijgen. De totale omzet voor CRM software komt daarmee op zo'n 5,5 miljard dollar.

Vooral de CRM cloud oplossingen blijken het goed te doen. De omzet in deze sector zal volgens het onderzoek stijgen met een kwart, goed voor zo'n 2,3 miljard dollar. In 2014 zullen naar verwachting 49% van de CRM applicaties als cloud dienst worden geleverd. Een hele evolutie als we zien dat CRM cloud oplossingen in 1999 amper 1% van de omzet vertegenwoordigden.

De budgetten die bedrijven spenderen aan CRM blijven volgens Gartners onderzoek, dat gevoerd werd in 30 landen, ook verhogen ondanks de huidige economische situatie. Het gemiddelde budget zou in 2014 zo'n 2,5% hoger liggen ten opzichte van 2013.

Gartner CRM onderzoek

Waaraan hebben CRM cloud oplossing deze populariteit te danken?

Cloud diensten bestaan reeds geruime tijd maar het is pas sinds de laatste jaren dat zij een aanzienlijk marktaandeel vertegenwoordigen. Steeds meer bedrijven durven ook meer gevoelige data naar de cloud te verhuizen.


Start nu uw gratis proefperiode van Dynamics CRM

7 voordelen van Cloud CRM

  • Directe en indirecte kostenbesparing. Cloud oplossingen kunnen we best vergelijken met de manier waarom we met z'n allen voorzien worden van water. We hoeven niet allemaal een waterpomp te installeren maar sluiten gewoon aan op het netwerk en betalen daarbij wat we verbruiken. In het geval van een CRM cloud oplossing hoeft u dus niet te investeren in hardware, software of licenties maar betaalt u een vast bedrag per gebruiker, per maand. Daarvoor heeft u wel de beschikking over de meest geavanceerde hardware en software.
    Uw IT afdeling kan zich meer richten op het verbeteren van eigen applicaties en innovatie omdat ze zich niet hoeven bezig te houden met onderhoud of updates van uw CRM installatie.
  • Toegankelijkheid. Het is een open deur wanneer we het hebben over cloud computing: uw systeem is overal en altijd toegankelijk. Doordat uw medewerkers niet meer afhankelijk zijn van hun werkplek kan heel wat 'verloren tijd' nuttig besteed worden. Bovendien kan informatie sneller en efficiënter worden gedeeld, wat de samenwerking ten goede komt.
    Een CRM cloud oplossing ondersteunt de mobiele en BYOD trends.
  • Schaalbaarheid. Neem niet meer of minder af dan wat u nodig heeft. Cloud CRM oplossingen kunnen snel en makkelijk aangepast worden zodat u steeds de juiste capaciteit ter beschikking heeft.
  • Veiligheid. Voor vele bedrijven was dit het laatste struikelblok voor de overstap naar de cloud maar verschillende cloud aanbieders bieden heel sterke garanties. Microsoft Dynamics CRM bijvoorbeeld garandeert een uptime van 99,99%,  een percentage dat slechts weinig on premise installaties behalen.
  • Minder paniek bij een calamiteit. Een Cloud dienst draait op verschillende servers waardoor uw omgeving gewoon beschikbaar blijft mocht zich een onverwachte gebeurtenis voordoen.
  • Snel starten. Een Cloud CRM kan relatief snel worden ingericht en in gebruik genomen, al blijft het belangrijk dat de integratie op maat van uw onderneming enbestaande bedrijfsprocessen gebeurt.

Heeft u vragen over CRM cloud oplossingen? Cogn-it is Microsoft Dynamics specialist, u kan steeds bij ons terecht voor een gratis demo.


Start nu uw gratis proefperiode van Dynamics CRM

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.