Hoe kan uw CRM een concurrentievoordeel bieden? De ontbrekende C in CRM.

Geschreven door op 24 maart 2014

Wanneer we het hebben over Customer Relationship Management dan denken we aan de relatie tussen uw medewerkers en de klanten. Toch zouden we net zo goed de term CCRM kunnen gebruiken, weet u waarvoor die extra C zou staan?

CRMOptimaal gebruik maken van een CRM is zorg dragen voor uw klanten en prospects. Door deze relaties te onderhouden kan uw organisatie zich onderscheiden ten opzichte van uw concurrenten. In de hedendaagse markt, waar klanten steeds beter geïnformeerd zijn, is zulke differentiatie enorm belangrijk. Een goed product met een correcte prijs volstaat lang niet meer om uw klanten te binden.

CRM: lange termijn relaties

Een CRM past in een lange termijn strategie die u helpt om te gaan met uw klanten en prospecten. Het helpt u om in te spelen op hoe uw klant uw organisatie ervaart, waardoor u zich echt kan onderscheiden ten opzichte van uw concurrenten.

Door bijvoorbeeld uw gespreksverslagen te documenteren in uw CRM systeem hebben uw medewerkers steeds een goede basis voor toekomstige gesprekken, houdt u steeds de vinger aan de pols en brengt u de noden van uw klanten in kaart.

De ontbrekende C in CRM

CRM staat voor Customer Relationship Management en draait dus om de relatie met de klant. Toch draait het net zo zeer om de relaties tussen uw eigen mensen. Informatie moet efficiënt gedeeld worden binnen de organisatie om een optimale klantenbeleving te garanderen.  We zouden dus net zo goed een extra C voor Colleague kunnen toevoegen aan CRM.

In het verleden zijn kostbare relaties maar al te vaak verloren gegaan, doordat één persoon, veelal van de salesafdeling, de organisatie verliet. De vervanger moest dan van vooraf aan beginnen met het opbouwen van nieuwe relaties. Naast de kennis die verloren is gegaan, ging er daardoor ook nog heel wat tijd en geld verloren.  Helaas zijn er nog veel organisaties die vandaag de dag op deze manier werken.

Zorg er daarom voor dat uw contacten relaties zijn van de organisatie en niet van één persoon. Door alle informatie centraal op te slaan kan u kostbare informatie makkelijk overbrengen naar nieuwe medewerkers, zonder dat uw klant hiervan de dupe is.

Onbetaalbare kennis aan een betaalbare prijs

Waar een CRM - of CCRM - vroeger een aanzienlijke investering vereiste van ettelijke duizenden euro's, kan men vandaag goedkoop, voor een klein maandelijks bedrag, starten met CRM. Zo heeft u de beschikking over Dynamics CRM voor grofweg 40€ per gebruiker, per maand.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.