De snelste manier om uw visitekaartjes te digitaliseren in Microsoft Dynamics CRM 2013

Geschreven door op 10 februari 2014

De visitekaartjes van uw contacten makkelijk digitaliseren in Dynamics CRM? Met een mobiel toestel, de juiste app en Microsoft Outlook kan het in enkele stappen.

Iedere ondernemer die van netwerken houdt kent het probleem van de groeiende stapel visitekaartjes. Idealiter worden al deze contacten gedigitaliseerd zodat ze op het gepaste tijdstip opgevolgd kunnen worden maar dit is vaak een tijdrovende klus. Gelukkig bestaan er enkele mogelijkheden om dit proces te versnellen, in deze post tonen we bijvoorbeeld hoe u deze contacten makkelijk kan synchroniseren met Microsoft Dynamics CRM.

Visitekaartjes scannen

Allereerst downloaden we de app. In dit voorbeeld gebruiken we de app 'ScanBizHD', die beschikbaar is voor iOS, Windows en Android. De app kost ongeveer €7,30.

Na installatie is de app meteen klaar voor gebruik, er hoeft niets ingesteld te worden. De betaalde versie van de app biedt de mogelijkheid om meteen te synchroniseren met de contacten in de telefoon, die op hun beurt gesynchroniseerd zijn met Exchange.

Stap 1: Door op de '+' knop te drukken in de app heeft u de mogelijkheid om een foto te nemen of bestaande foto's te bekijken.

ScanBiz app

 

Stap 2: Na het nemen van de foto wordt de informatie automatisch gekoppeld aan de beschikbare velden. U krijgt meteen een overzicht te zien zodat u waar nodig manueel de nodige wijzigingen kan doen. In verschillende tests kon de app 95% van de benodigde data op deze manier automatisch ophalen.

Met de 'save to address book' knop kan u uiteindelijk bepalen waar de info naartoe gaat. In dit voorbeeld werd gekozen voor contacts (Exchange).

Stap 3: Eens we al onze contacten op deze manier hebben toegevoegd en deze zichtbaar zijn in Outlook, sorteren we de Outlook view op 'modified date' waardoor we eenvoudig de laatst toegevoegde contacten kunnen onderscheiden. We gebruiken nu de functie 'Track in CRM' om deze contacten te synchroniseren met Microsoft Dynamics CRM.

Outlook en dynamics CRM sync

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.