Microsoft Dynamics CRM of CRM in Dynamics ERP. Wat is het meest geschikt?

Geschreven door op 13 januari 2014

Van klanten die hun verkoop en marketing anders willen gaan organiseren krijgen we vaak de vraag wat nu precies de verschillen zijn tussen Microsoft Dynamics CRM en de CRM module binnen Dynamics ERP. We bekijken enkele verschillen tussen beide oplossingen.

De implementatie van een CRM is gekoppeld aan uw bedrijfsdoelstellingen en strategie voor de komende jaren. Om te weten welke CRM oplossing het meest geschikt is moet daarom de CRM strategie bepaald worden.
Om een gegronde keuze te gaan maken tussen de CRM module enerzijds of Dynamics CRM anderzijds, is het daarom belangrijk om vooraf stil te staan bij enkele belangrijke vragen zoals:

  1. Wat wil je met CRM bereiken?
  2. Wat zijn de doelstellingen voor verkoop en marketing?
  3. Moet de verkoop anders georganiseerd worden?
  4. Zijn online oplossingen nodig?
  5. Wat zijn je eisen voor een CRM (en die van je gebruikers!) ?

Cogn-it helpt zijn partners om de antwoorden op zulke vragen in kaart te brengen, aangezien het de basis is van een succesvolle implementatie of migratie.

Gebruiksgemak van Dynamics CRM en ERP

De adoptatie van het CRM bij uw medewerkers is de grootste uitdaging. Uit ervaring kunnen we stellen dat gebruikers makkelijker gegevens vastleggen in Microsoft Dynamics CRM dan in een Dynamics ERP omgeving. De oorzaak ligt bij het gebruiksgemak, aangezien in Dynamics ERP vaak verschillende handelingen, schermen en functies nodig zijn om tot een gewenst resultaat te komen.

Zo zijn er binnen de ERP-omgeving ook vaak velden die voor uw gebruikers niet relevant zijn. Waar Dynamics CRM optimaal toegespitst is op uw commercieel team en de bijbehorende bedrijfsprocessen, is dat bij het ERP systeem vaak niet het geval. Gebruikers moeten zich aanpassen aan het systeem, terwijl het net andersom moet zijn.

Een sales-, relatie- of marketingmanager kiest meestal voor de gebruiksvriendelijkheid van Microsoft Dynamics CRM.

Online marketing oplossingen in CRM

Uw website biedt het ideale platform voor het genereren van leads, hetzij middels de download van een ebook of infobrochure, een contactaanvraag, of de inschrijving voor een nieuwsbrief of evenement. Nog belangrijker dan het creëren van deze leads is uiteraard de opvolging ervan. Eentje per week kan perfect handmatig verwerkt worden, maar wat wanneer het er tientallen per dag worden?

Het vastleggen en opvolgen van deze leads kan geautomatiseerd worden met add-ons voor Microsoft Dynamics CRM. Ook je e-mail campagnes kunnen bijvoorbeeld perfect beheerd worden vanuit de CRM. Op het vlak van marketing geeft Dynamics CRM veel meer mogelijkheden ten opzichte van de CRM module in dynamics ERP.

Workflow en workload

Workflows zijn nodig om gestructureerde processen in te richten en taken toe te wijzen aan individuen en teams. Zeker nu klantwaarde en retentie zulke 'hot topics' zijn, is een efficiënte opvolging van leads, verkoopkansen en offertes onontbeerlijk.

Ook hierin blijkt Dynamics CRM de uitblinker. Activiteiten kunnen bijvoorbeeld toegewezen worden aan wachtrijen, een soort overzicht van binnenkomende activiteiten voor een bepaalde groep medewerkers. Informatie wordt op die manier op de juiste manier door de organisatie gestuurd. Dit scenario is van toepassing voor helpdesks, maar ook informatieaanvragen op de website kunnen op dezelfde manier verwerkt worden.

Uw ebook kan na aanvraag automatisch verzonden worden en zelfs verjaardagswensen gaan automatisch op het juiste tijdstip de deur uit.

Conclusie Dynamics CRM of CRM module in ERP?

Bent u op zoek naar een oplossing die puur gericht is op het beheer van uw klantenrelaties, dan bent u wellicht aangewezen op Dynamics CRM. Als we polsen naar de verwachtingen van een CRM blijkt echter vaak dat de CRM module van Dynamics NAV perfect voldoet.

Belangrijk is dus om na te gaan wat u wil doen met uw klantenrelaties en hoe belangrijk het is om ook andere administratieve taken te automatiseren. Contacteer Cogn-it voor advies op 02 669 05 80 of info@cogn-it.be.

Wilt u de mogelijkheden van Dynamics CRM verkennen? Probeer het uit in TestDrive!

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.