Internet Explorer 11 zorgt voor problemen bij Dynamics CRM gebruikers

Geschreven door op 16 december 2013

ie11Compatibiliteitsproblemen blijven Internet Explorer 11 teisteren. Microsoft klanten merkten op dat de laatste versie van de browser problemen geeft bij een van de eigen producten van Microsoft, Dynamics CRM.

De eerste meldingen over IE11 dateren van oktober, toen duidelijk werd dat de rendering van de browser problemen gaf met verschillende websites, waaronder verschillende Google sites en Microsoft's eigen Outlook.
Microsoft bracht reeds een fix uit voor deze problemen maar daarmee lijken alle problemen nog niet van de baan. Net als voorheen is het opnieuw een van Microsoft 's eigen producten dat de slagen incasseert.

Daria Barteneva, service engineer bij Microsoft, liet weten dat klanten van Microsoft Dynamics CRM Online problemen ondervinden bij de initiële configuratie van hun CRM, ook bij de gratis trials.
Barteneva gaf ook een tijdelijke oplossing mee voor de getroffen gebruikers:

Log in vanaf een machine met een oudere IE versie (bijvoorbeeld IE 10) en doe de configuratie van daar uit OF gebruik de compatibiliteitsmodus (compability view).

 

Microsoft support plaatste inmiddels ook een lijst met compatibele browsers voor Dynamics CRM. IE10 staat daarin aangeduid als de laatste ondersteunde versie. Opvallend is dat de laatste versies van Firefox, Chrome en Safari wel gewoon compatibel blijken. Een veeg uit de pan dus voor Microsofts Internet Explorer team, dat IE 11 aankondigde als de snelste browser die voldoet aan de laatste standaarden.

Windows 8.1 gebruikers

Dit alles is een tegenvaller voor wie net een upgrade naar Windows 8.1 achter de rug heeft, aangezien IE11 onderdeel is van de upgrade. Er is ook geen mogelijkheid om terug te schakelen naar een oudere versie van Internet Explorer. Deze gebruikers zullen dus een andere browser moeten gebruiken of compatibiliteitsmode inschakelen.

Er zal wellicht in de nabije toekomst een patch uitgebracht worden voor IE11 of Dynamics CRM dat de compabiliteit tussen beide producten zal verbeteren. Voorlopig lijkt de beste oplossing om compatibiliteitsmodus in te schakelen.

Compatibiliteitsmode inschakelen

Voeg uw CRM website URL toe aan de compatibility View Settings list in IE 11:

  • Start IE 11
  • Ga in de menu bar naar Tools > Select compatibility View Settings > Voeg hier de CRM URL toe.

compability view

 

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.