Waarom Microsoft Dynamics CRM gebruiken op tablet?

Geschreven door op 04 november 2013

Microsoft Dynamics CRM 2013 bevat ondersteuning voor tablets. Maar waarom zou u daarvan wakker liggen? We bekijken kort de mogelijkheden van Dynamics CRM op mobiele apparaten.

De voordelen van Dynamics CRM op tablet

CRM 2013 op tabletVerkopers die op gesprek gaan bij een klant of prospect bieden vaak de voorkeur aan het gebruik van een tablet in plaats van een laptop. Een laptop heeft vaak een langere opstarttijd en werkt storend wanneer deze geopend op de tafel staat, aangezien er een fysieke barrière gevormd wordt tussen de klant en verkoper. Wordt het toestel verplaatst of gedraaid, dan gaat dit vaak ten koste van het gebruiksgemak.

Tot voor kort was dit echter vaak de norm, aangezien er geen volwaardig alternatief beschikbaar was. Met Dynamics CRM 2013 komt daar dus verandering in, dankzij de ondersteuning voor mobiele apparaten.

Mobiele apparaten kunnen vlak op de tafel gelegd worden waardoor ze minder storend zijn voor de gesprekspartner, ze zijn vaak geruisloos, minder groot en starten sneller op. Daardoor zijn ze ook ideaal om snel voor of tijdens een vergadering de CRM te raadplegen. Al deze punten vergroten het gebruiksgemak voor het salesteam, waardoor de CRM sneller gebruikt zal worden om gegevens up to date te houden.

Daarin zit de echte waarde voor uw onderneming.

Microsoft Dynamics CRM 2013

Voor zowel de iPad 3 en 4 met iOS 6 en hoger, Windows 8 RT en Windows 8 zijn er apps beschikbaar binnen Microsoft Dynamics CRM. Ook voor Android toestellen zijn er (third party) apps te vinden.

  • Microsoft Dynamics CRM voor tablets ondersteunt enkele nieuwe record soorten, naast de standaard record soorten account, contactpersoon, lead, verkoopkans en aanvraag.
  • Het is momenteel de enige tablet CRM cliënt die in records van meerdere recordsoorten kan zoeken. Het resultatenscherm wordt opgedeeld volgens record soort.

dynamics CRM 2013 zoeken in meerdere record soorten

  • Om de weergave te versnellen, worden kopieën opgeslaan van records en weergaven die recent werden opgevraagd. Mocht de tablet op een bepaald moment geen verbinding kunnen maken met de server, dan zijn de gegevens in de cache op te vragen als alleen-lezen.

dynamics CRM 2013 tablet offline

Het startscherm kan aangepast worden en bevat standaard een combinatie van weergaven en grafieken.

Dynamics crm tablet -startscherm

Onderstaande afbeelding toont een formulier van de record contactpersoon.

crm 2013 tablet overzicht contactpersoon

Downloadlinks

Downnload de Microsoft Dynamics app voor Windows

Downnload de Microsoft Dynamics app voor iOS

Heeft u interesse in Dynamics CRM? Vraag uw gratis proefversie aan of contacteer ons voor meer informatie. Wij bekijken graag met u de mogelijkheden voor uw onderneming.

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.