Kiest u de CRM module in Dynamics NAV of Dynamics CRM?

Geschreven door op 01 oktober 2013

Er blijkt nogal wat onduidelijkheid te bestaan omtrent Microsoft Dynamics CRM en Dynamics NAV, dat eveneens een CRM module bevat. Welke Dynamics software is het meest geschikt voor u?

Microsoft dynamics crm vs navHet is algemeen aangenomen dat de keuze van een CRM systeem slechts voor 20% afhankelijk is van de software zelf. De overige 80% is gevoelsmatig. Hoewel de specificaties vaak sterk verschillen wanneer we ze op papier gaan vergelijken, merken we dat de noden om klantenrelaties te beheren vaak in één lijn liggen.
Zowel de CRM module van Dynamics NAV als Dynamics CRM bieden de nodige mogelijkheden om daarin tegemoet te komen.

Dynamics NAV vs Dynamics CRM

De eindgebruikers van Dynamics CRM, sales en marketingmedewerkers, zijn vaak onderweg. Geen wonder dus dat het CRM gebouwd werd met mobiel gebruik voor ogen. Een nadeel was dan weer dat deze sales en marketingmedewerkers vaak ook data uit het boekhoudpakket of ERP software nodig hadden. En deze was vrijwel niet geïntegreerd in CRM. Dit bezwaar is vandaag echter, dankzij de uitgebreide koppelingsmogelijkheden, volledig ontkracht waardoor het geen reden meer is om niet voor Dynamics CRM te kiezen.

Dynamics NAV had dan weer het nadeel dat de ingebouwde CRM module niet offline gebruikt kon worden. Vandaag de dag zijn er echter verschillende applicaties voor de smartphone, tablet en Windows8 zoals mobileNAV, die het ERP systeem even mobiel maken als Dynamics CRM. Niet enkel de typische ERP data als voorraad, prijzen en orders zijn dan mobiel beschikbaar maar ook de klantgegevens uit de CRM module van Dynamics NAV.

Welke oplossing het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van wat u wil doen met uw klantenrelaties en welke administratieve taken u nog wil automatiseren. Als Dynamics CRM specialisten omarmen wij uiteraard de uitgebreide mogelijkheden van een CRM, terwijl ERP partners zullen benadrukken dat een ERP veel meer kan dan het beheren van relaties.

Heeft u hulp nodig bij de keuze tussen CRM of ERP, neem dan contact met ons op zodat we uw mogelijkheden samen kunnen afwegen.

Is het een goed moment om nu te investeren in CRM of ERP?

Het zijn uitdagende tijden voor elke onderneming. Dat zorgt ervoor dat belangrijke investeringen vaak uitgesteld worden, hoewel dat niet altijd de beste beslissing is.
Indien u momenteel voldoende financiële ruimte heeft kan het namelijk net het ideale moment zijn om te investeren: het is waarschijnlijk wat rustiger nu, waardoor u zich kan focussen op de implementatie én het levert u vast een concurrentievoordeel op, aangezien heel wat concurrenten wel de vinger op de knip houden. Op het moment dat de markt zich herstelt bent u als eerste uit de startblokken en kan u de automatisering en nieuwe mogelijkheden gebruiken om nog sneller te groeien en uw marktaandeel te vergroten.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.