7 tips voor een goede CRM voor uw bedrijf

Geschreven door op 10 september 2013

CRM - Customer Relationship Management - pakketten zijn al lang geen privilége meer voor grote ondernemingen. Dankzij de schaalbaarheid van de bestaande pakketten en de mogelijkheid om ze als 'cloud dienst' te huren, zijn ze meer dan ooit ook geschikt voor kleine bedrijven.

crmBent u er ook van overtuigd dat u meer rendement kan halen uit uw klantenrelaties door deze beter te beheren in een CRM systeem, dan zal u eerst en vooral het meest geschikte CRM voor uw bedrijf moeten uitkiezen. En daarvoor dient u rekening met heel wat factoren.
Wij geven u alvast 7 tips mee die u helpen om het juiste pakket uit te kiezen.

Wat zijn de specifieke noden van uw organisatie?

Allereerst zal u zowel de huidige als toekomstige bedrijfsspecifieke noden in kaart moeten brengen. Startende ondernemingen die nog een klantenbestand moeten opbouwen hebben andere behoeften dan gevestigde spelers die de bestaande klanten- en prospecteninformatie beter willen beheren en misschien zelfs het verkoopsteam willen uitbreiden.

Is het CRM mobiel toegankelijk?

Mobiele apparaten krijgen steeds vaker een promintente plaats binnen onze ondernemingen. Moderne CRM pakketten zijn dan ook perfect bruikbaar op mobiele apparaten, zodat het salesteam vanaf eender welke locatie de nodige data kan opvragen en bewerken.
Ga dus zeker na in hoeverre een pakket compatibel is met uw mobiele apparaten en of u makkelijk door de software kan navigeren.

Is er een koppeling met social media?

Customer Relationship Management heeft de laatste jaren een heel nieuw gezicht gekregen door de komst van social media. Bouwt uw onderneming ook actief aan zijn klantenrelaties door midddel van social media, dan heeft u er baat bij dat uw CRM pakket de nodige ondersteuning hiervoor biedt. Op die manier kan u belangrijke informatie centraal beheren.

E-mails versturen vanuit het CRM

Stel uzelf ook de vraag hoe u contact opneemt met uw (potentiële) klanten. Belt u hen op of stuurt u eerder een e-mail? Bepaalde pakketen bieden een integratie met Outlook of andere e-mail clients waardoor u al uw contactmomenten efficiënt en centraal kan beheren. Bekijk zeker in welke mate dit geïntegreerd is in de software en of het bijvoorbeeld mogelijk is om volledige e-mail campagnes te versturen en beheren vanuit het pakket.

Is het pakket schaalbaar?

U wil een pakket dat met u kan meegroeien als dat nodig blijkt. Anderzijds heeft u als kleine onderneming echter geen baat bij allerhande toeters en bellen die veelal voor grotere organisaties geschikt zijn. Wanneer u deze onnodige functionaliteiten kan schrappen verhoogt u het gebruiksgemak voor uw medewerkers wat gegarandeerd leidt tot een grotere adoptatie van het pakket.

Krijgt u voldoende ondersteuning?

Spreek concreet met uw leverancier af in welke mate u kan genieten van de nodige ondersteuning bij het gebruik van het pakket. Wellicht kunnen er zelfs trainingen ingepland worden die u en uw medewerkers meteen wegwijs helpen in de software.

Vraag een demo van uw CRM

De voornaamste pakketten als bijvoorbeeld Microsoft Dynamics CRM bieden gratis demo versies. Op die manier voorkomt u (onaangename) verrassingen en kan u nagaan of het pakket voldoende gebruiksvriendelijk is voor al uw medewerkers.

Het succes van een Customer Relationship Management pakket hangt immers altijd af van de mate waarin uw medewerkers gebruik maken van de software.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.