Het nieuwe werken: hoe staan werknemers er tegenover?

Geschreven door op 19 juni 2014

Het Nieuwe WerkenHet nieuwe werken: de voordelen voor uw organisatie mogen dan wel duidelijk zijn, toch is het belangrijk om ook de vinger aan de pols te houden bij uw medewerkers. Hoe ervaren zij het nieuwe werken? De Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken werpt licht op de zaak.

Onderzoekers van het onafhankelijk Patform Over Het Nieuwe Werken doen jaarlijks onderzoek naar de evolutie van Het Nieuwe Werken en hoe dit binnen de organisaties ervaren wordt. Dat is belangrijk, want Het Nieuwe Werken heeft ook zijn tegenstanders, die vrezen dat deze evolutie meebrengt dat we uiteindelijk altijd aan het werk zijn.

Een meerderheid van de ondervraagde medewerkers, zo'n 62%, blijft werken volgens de pijlers van HNW: zij bepalen zelf waar en wanneer ze werken. 60% geeft ook aan dat ze regelmatig 's avonds of in het weekend werken en heeft daar ook geen probleem mee. Volgens de onderzoekers is deze tendens te wijten aan het feit dat we het werken elders beperkt houden.

Het Nieuwe Overwerken?

Vorig jaar gaf nog zo'n 29% van de ondervraagden aan gemiddeld 1 dag per week elders te werken, dit jaar is dat aantal toegenomen tot 35%. Opvallend is dat het kantoor de basisplek blijft en dat het percentage van medewerkers dat vaker dan 1 dag per week thuis werkt, niet boven de 10% uitkomt.
Bij die werkuren buiten het kantoor gaat het volgens de onderzoekers vaak om overwerk. De stelling dat Het Nieuwe Werken eerder Het Nieuwe Overwerken betekent is dus niet geheel onterecht volgens hen.

En HNW heeft nog enkele nadelige effecten. Door de wisselende werkplekken en -tijdstippen moeten collega's bewuster contact zoeken om mekaar niet 'kwijt te raken'. Samenwerking en informatie-uitwisseling moet steeds vakar van tevoren worden ingepland, aangezien het niet meer vanzelfsprekend is dat men elkaar tegenkomt op de werkvloer om zaken te bespreken.

27% van de respondenten geeft aan dat de betrokkenheid met de onderneming daalt door HNW. Dat aantal lag vorig jaar wel nog beduidend hoger met zo'n 33%. 63% wil liefst 1 of 2 vaste vergadermomenten die niemand mag missen. Daarmee geven zij aan dat persoonlijk contact onder de medewerkers erg belangrijk blijft.

De uitdaging voor uw onderneming

Het werken in kantoren is resoluut veranderd. Alle technologie is er inmiddels om volledig mobiel te kunnen werken, zowel binnen als buiten het kantoor. De voordelen qua flexibiliteit, ruimte- en kostenbesparing zijn duidelijk, maar de uitdaging bestaat erin om een hogere productiviteit en effectiviteit te realiseren. Vaste contactmomenten tussen de medewerkers lijken daarbij onontbeerlijk om de voeling met de onderneming en collega's te behouden.

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.