5 nieuwe functies in SkyDrive

Geschreven door op 02 september 2013

Eind vorige week meldden we reeds dat Microsoft de opslagcapaciteit van Skydrive Pro verhoogde naar 25GB. Daar vermeldden we ook reeds dat Microsoft het gebruiksgemak van SkyDrive verbeterde door onder andere versioning, het verhogen van de maximale filegrootte en een makkelijk overzicht van alle gedeelde bestanden.

We bekijken de laatste updates voor de webversie van SkyDrive van naderbij.

Selectief delen met SkyDrive

Waar het voorheen enkel mogelijk was om volledige mappen te delen of aparte bestanden binnen een map, biedt SkyDrive nu de mogelijkheid om groepen bestanden te delen, ongeacht de locatie ervan binnen SkyDrive. Gebruikers kunnen tot 100 bestanden selecteren binnen verschillende mappen en deze delen met een derde. Deze krijgt enkel de geselecteerde bestanden te zien.

SkyDrive bestanden delen

Overzicht van gedeelde bestanden

De laatste versie van SkyDrive biedt een beter overzicht van bestanden die de gebruiker deelt en bestanden die met hem gedeeld worden. Dit overzicht krijgt men te zien door op het menu-item 'shared' te drukken. Bovenin het venster ziet de gebruiker z'n eigen bestanden staan, daaronder komt een overzicht van andere mensen die bestanden met de gebruiker delen.

SkyDrive gedeelde bestanden

Rechten toekennen binnen SkyDrive

Afhankelijk van de persoon waarmee bestanden gedeeld worden en de aard van de bestanden, zal de gebruiker willen bepalen of deze bestanden al dan niet bewerkt kunnen worden. De gebruiker kan dit door middel van een vinkje aangeven bij het delen van bestanden.
Handig wanneer men bijvoorbeeld wil samenwerken aan een Word document, of anderzijds om te voorkomen dat iemand wijzigingen aanbrengt aan het verslag van een vergadering.

SKydrive ontvanger kan bestanden wijzigen

Ondersteuning voor schermen met hoge resolutie

Foto's bekijken binnen SkyDrive was niet altijd even prettig aangezien er een uitvergrootte versie van de thumbnail getoond werd. Daardoor werden foto's doorgaans niet scherp weergegeven op groot formaat. SkyDrive biedt nu een betere ondersteuning voor schermen met een hogere resolutie en geeft foto's in een betere kwaliteit weer.

Foto's roteren binnen Skydrive

Een kleine update,  maar wel een hele handige. Waar men voorheen vaak het hoofd schuin moest houden om afbeeldingen te bekijken die gekanteld weergegeven werden, is het nu mogelijk om deze foto's te roteren binnen SkyDrive. Ook gif animaties worden nu als animatie weergegeven, in plaats van een statisch plaatje.

Foto's roteren in Skydrive

 

 

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND!

Heeft u een vraag, aarzel niet ons te contacteren. Wij maken graag tijd voor u vrij.