Skip to content

Waarom yammer wel een plaats verdient in uw intranet

Het intranet speelt verschillende rollen binnen een organisatie. Het is een website, communicatie kanaal, content archief en samenwerkingsplatform, om er enkele te noemen. Succesvolle intranetten maken het mogelijk voor medewerkers om eenvoudig bij te dragen aan het platform en te interageren met de bestaande content. Deze ‘sociale intranetten’ verbinden elk stuk informatie met een persoon en helpt personen verbinding maken met mekaar. Ze draaien rond mensen, in tegenstelling tot traditionele intranetten waar content vaak uniek is en slechts een handvol mensen rechten heeft om inhoud te bewerken.

Verbonden blijven is belangrijker dan ooit, en dat is precies wat Yammer doet:

  • Connecteer en werk samen met de juiste mensen; communiceer, deel bestanden en werk samen in groepen rond bepaalde projecten of topics. Met interne medewerkers én externe medewerkers
  • Gebruik de kennis die aanwezig is binnen de organisatie; gebruik de detectie-feed om op de hoogte te blijven van wat zich afspeelt binnen uw bedrijf. Vind snel informatie terug met de uitgebreide, gepersonaliseerde search
  • Yammer werkt naadloos samen met Office; Yammer is de sociale laag doorheen Office en integreert met uw favoriete apps en laat u toe informatie te delen zoals u dat gewend bent

Hier zijn 5 redenen waarom yammer een plaats verdient in uw intranet

Maak connectie en blijf op de hoogte

Iedereen maakt het mee, ongeacht de grootte van de organisatie: u wilt bijpraten met een collega, maar u werkt vanaf een andere locatie, of vindt geen vrij moment in de agenda’s. Met Yammer kan u collega’s ‘volgen’ zodat u op de hoogte blijft van de projecten waaraan zij werken en de content die ze delen. Feedback geven op hun content kan meteen, vanuit de interface.

Deel kennis sneller en efficiënter

In tegenstellingen tot conversaties via chat of e-mail kan u informatie onderbrengen in publieke of private Yammer groepen, bijvoorbeeld om interesse-, event- of projectgerelateerde zaken te bundelen.

Zag u laatst een interessant artikel, idee of best practice over een topic binnen uw branche? Informatie die ook uw collega’s waardevol zouden vinden? Deel de link, PDF, afbeelding of video en gebruik een hashtag opdat de informatie snel teruggevonden kan worden. Wilt u iemand specifiek op het artikel wijzen? @mention deze persoon zodat hij of zij een melding krijgt.

Vind sneller antwoorden

De uitgebreide zoekmotor binnen Yammer helpt u makkelijk informatie te vinden uit groepen, profielen van collega’s, bestanden, projecten en conversaties. Is er binnen Yammer nog geen informatie over het topic te vinden, dan komt u makkelijk in contact met een collega die u wel kan verderhelpen.

Verhoog de betrokkenheid

Kennis delen via Yammer is laagdrempelig en biedt medewerkers de kans om mekaar beter te leren kennen. Nieuwe medewerkers raken sneller bijgewerkt door de kennis die reeds beschikbaar is binnen het netwerk.

Naadloze integratie met office

Door de integratie met Office en zijn tools als SharePoint, OneNote, Outlook, Group Planner en Power BI gebruikt u de vertrouwde interface en functies voor het delen van bestanden. Bekijk, bewerk en werk samen aan documenten met Office Online. Uw werk wordt automatisch opgeslagen en u kunt eenvoudig versies vergelijken en wijzigingen doorvoeren

Involv en Yammer

Involv bevat een standaard integratie met Yammer. Via de Yammer feed op uw homepage blijft u op de hoogte van alle updates die interessant zijn voor u. Ontdek alle features van Involv hier.

Photo by Campaign Creators on Unsplash

Gerelateerde artikels

brightwork preview

Mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Heeft uw organisatie nood aan een flexibel platform voor het opvolgen van projecten? Ontdek hier de mogelijkheden van BrightWork project management op SharePoint

Sharepoint tot een succes maken? Deze 7 vragen moet u vooraf beantwoorden

Dit zijn zaken waar ik tegenwoordig specifiek rekening mee houd. Het vergroot de kans op succes voor alle betrokken partijen.